Лайка

Разфасовка

40 гр.

Лайката е истинско олицетворение на лечебните билки на България. Свикнали сме да я виждаме като лого на природно съобразни продукти и био козметика, можем да я срещнем на опаковките на билковите чайове.

В природата лайката се среща в подбалканските полета и е лесно забележима край горските пътища. Въпросът какво благоприятства чаят от лайка има много лесен отговор – всичко. Астма, колики и висока температура, кожни заболявания и възпаления – списъкът може да бъде продължаван, защото тази малка и невзрачна билка има наистина огромно благоприятстващо въздействие. Някои я предписват дори за борба с раковите болести. Успокоителният ефект, който предизвиква лайката я прави съставка в много хомеопатични продукти. Ако правите гаргара с лайка или жабурите устата си, ще защитите до голяма степен своите венци и устна кухина, гърлото и дихателните пътища.

За съжаление, мнозина са запознати с болките при язва на стомаха и дванадесетопръстника. Чаят от лайка е средството, което може наистина да донесе облекчение. Затова заложете на него.

В bile.bg се предлага в разфасовка от 40 гр. суха маса плод.