Шипка

Разфасовка

100 гр.

Шипката всъщност е диворастяща роза. Но за разлика от царствената си посестрима, тя не разчита на външния вид и миризмата, а на своите лечебни свойства. Плодовете на шипката са дотолкова полезни, че в народната медицина този храст е известен като „царицата на билките“. Има защо обаче – освен количеството витамин С, съдържащо се в тях, шипките от векове се предписват на болни от диабет, на страдащите от анемии, умствена и физическа преумора. Ако сте се простудили, чаят от шипка най-ефикасно би възвърнал силата на организма. Студените месеци атакуват имунната система на тялото ни и шипката се бори много успешно с всички възникнали вируси и инфекции.

Чаят от шипка е особено полезен за укрепване на сърцето и кръвоносната система. Заради съдържанието на пектини и танини народната медицина я използва при стомашно-чревни и бронхиални заболявания.

Дори да започнете прием с чисто превантивни цели, можете да сте сигурни, че ще бъдете добре защитени. Някои дори предпочитат шипковото вино като напитка, достойна за най-добрите трапези.

В bile.bg се предлага в разфасовка от 100 гр. суха маса плод.