Какви чайове да пием, според кръвната ни група

май 26, 2014

Чаен ритуал

Зимата е сезонът, през който пием най-много чай. Затова намерихме за удачно точно сега да разберем кои видове билкови отвари са най-подходящи за нас според кръвната ни група, пише „Gotvach.bg“.

Кръвна група АБ

Ако сте кръвна група АБ, то вероятно вие сте изключително интуитивни и сте от хората, които не са склонни към лесно стресиране за разлика от останалите кръвни групи. За мъжете се препоръчва да пият чай-смес от мента и коприва.

Кръвна група Б

Ако сте кръвна група Б, то вашият организъм е склонен да се разболява по-бързо от автоимунни заболявания, летаргични сте, имате проблеми със съня. Хубаво е да пиете чай от червена боровинка и салвия.

Отдавна е установена зависимостта на отделните кръвни групи с определени храни.

Кръвна група А

Онези, които имат кръвна група А, са изключително емоционални и лесно поддаващи се на стресови ситуации. Заради това повечето от тях имат високи нива на кортизол.

Зеленият чай е подходящ и за четирите кръвни групи, а освен това е богат на антиоксиданти и действа детоксикиращо.

Растителната храна е изключително полезна за тези хора, а за да победят стреса, добре е да се отдадат на йога и медитация.

Чайовете, които се препоръчват като най-подходящи, са смес от невен и мащерка или зелен чай и жасмин. Отварата само от жасмин също е подходяща.

Нулева кръвна група

При нулева кръвна група похапването на месо е от изключително значение. Това, което не е добре да консумираме често, са глутенът и млякото. Тези хора умеят да се предпазват от стреса, но за съжаление често страдат от киселини в стомаха.

Препоръчваният чай за хората от тази кръвна група е от женшен, мате, зелен чай и джинджифил